Härlig gräddfilssås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 10 minuter

Jag avgudade gräddfilssåsen de serverade i skolan och har saknat den länge, så detta är mitt försök att efterlikna den från minne. Tror jag lyckades ganska så bra för både jag och styvsystern tyckte det smakade likt. Hutlöst god blev den i alla fall och prisad runt matbordet! ^^, Serveras med fördel till stekt fisk och kokt potatis. Måttangivelserna är ungefärliga eftersom jag inte använde mått utan smakade mig fram när jag gjorde denna. Så smaka av själva och se om ni tycker det behövs mer av något, eller mindre. :)

Ingredienser

  • 5 dl gräddfil
  • 4 dl bostongurka
  • ½ krm citronsaft (2-3 droppar)
  • 2 krm Santa Maria Skärgårdskrydda
  • 4 krm dill
  • 1 ½ krm örtsalt
  • ½ krm citronpeppar
  • ½ krm paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål, ha gärna i kryddorna lite i taget och smaka av vartefter och se ifall du tycker det räcker eller behövs mer. Låt stå och dra i kyl en stund. Servera gärna till någon panerad stekt fisk, kokt potatis och en god sallad. Prova även gärna till grillat kött och färskpotatis, som tillbehör till en bakad potatis, eller varför inte som dipp till skaldjur eller härliga grönsaker!
    2. På bilden är såsen serverad till mina parmesanpanerade spättafiléer (receptet kommer snart).

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben