Härlig jättepirog

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god rätt att bjuda på vid matgäster.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3 gula lökar
  • 700 g köttfärs
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk curry
  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 msk chilisås + ketchup
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Deg
  • 100 g smält smör
  • 2 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 l mjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken.
    2. Fräs och mosa färsen i en stor gryta.Tillsätt lök, tomatkross, chilisås, kryddor och salt. Låt koka på svag värme 8-10 minuter.
    3. Gör degen och låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen och kavla ut den så att den blir större än långpannan. Lägg degen i långpannan. Lägg fyllningen på halva degen och strö över riven ost. Vik över den andra halvan och tryck till kanterna ordentligt så det blir tätt.
    4. Jäs pirogen övertäckt i ca 30 minuter (behövs inte), pensla med ägget och ha på lite riven ost.
    5. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
    6. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben