Härlig kräftröra

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Smarrig kräftröra som är god till både bröd och bakad potatis!

Ingredienser

  • 2 msk gräddfil
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 tsk majonnäs
  • 100 g kräftstjärtar i lake
  • 1 citron
  • 6 körsbärstomater
  • 1 kokt ägg
  • 1 avokado
  • Fyra sorters peppar
  • Salt
  • Dill
  • Ev Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda gräddfil, crème fraiche och majonnäs i en skål. Tvätta citronen och riv skalet samt pressa ur saften från ca halva citronen. Blanda med gräddfilen och det andra. Krydda med fyra sorters peppar. Skär tomaterna i klyftor och avokadon i bitar. Blanda ner i skålen. Klipp ner önskad mängd dill och till sist, blanda i ägg i bitar. (Jag brukar skiva ägget i äggskivare på tre håll så det blir små tärningar.) För lite sting, blanda i Cayennepeppar efter smak.
    2. Tips: Det går naturligtvis bra att blanda i räkor om man vill. Citronen går att bytta ut mot lime. För ännu mer hetta, blanda i sambal oelek.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (3)

    smulan1katt94 28 december 2010

    Denna lät ju också god ju :P Nu blir det svårt att välja :D

    SussiO74 4 januari 2011

    Vi hade denna röra till förrätt på Nyår. Den blev riktigt god! Hade salladslök i också. Tack för ett bra recept.

    Primarosen 14 februari 2011

    Den blev jätte rinnig, men god var den. =) tack så mycket

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben