Smarrig kräftröra som är god till både bröd och bakad potatis!
Ingredienser
2 msk gräddfil
2 msk crème fraiche
2 tsk majonnäs
100 g kräftstjärtar i lake
1 citron
6 körsbärstomater
1 kokt ägg
1 avokado
Fyra sorters peppar
Salt
Dill
Ev Cayennepeppar
Instruktioner
Blanda gräddfil, crème fraiche och majonnäs i en skål. Tvätta citronen och riv skalet samt pressa ur saften från ca halva citronen. Blanda med gräddfilen och det andra. Krydda med fyra sorters peppar. Skär tomaterna i klyftor och avokadon i bitar. Blanda ner i skålen. Klipp ner önskad mängd dill och till sist, blanda i ägg i bitar. (Jag brukar skiva ägget i äggskivare på tre håll så det blir små tärningar.) För lite sting, blanda i Cayennepeppar efter smak.
Tips:
Det går naturligtvis bra att blanda i räkor om man vill.
Citronen går att bytta ut mot lime.
För ännu mer hetta, blanda i sambal oelek.
Denna lät ju också god ju :P Nu blir det svårt att välja :D
Vi hade denna röra till förrätt på Nyår. Den blev riktigt god! Hade salladslök i också. Tack för ett bra recept.
Den blev jätte rinnig, men god var den. =) tack så mycket