Håkans gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En rätt som en kompis bjudit på och som sedan har blivit en favorit i köket hemma hos oss. Den är god och mycket enkel!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé eller benfri kotlett
  • 1 burk champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 3 dl grädde eller cremé fraiche
  • Olja att bryna i
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar och bryn i olja. Lägg i en gryta.
    2. Skiva löken och tärna baconet och bryn i olja tillsammans med champinjonerna. Lägg ner i grytan med köttet.
    3. Häll lite vatten i grytan och låt puttra ca 15 minuter på svag värme.
    4. Häll i grädde eller/och cremé fraiche, soja och kryddor. Låt puttra en liten stund till. Red av såsen om det behövs.
    5. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben