Hallon créme caramel

En créme caramel går väl alltid ner.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 5 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, mjölk, 2 msk socker och vaniljsockret under omrörning.
    2. Vispa äggulorna och 3/4 socker ljust och poröst. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten. Häll smeten i ugnsfasta portionsskålar och sätt dem i en långpanna. Häll kokande vatten på plåten.
    3. Grädda i 150 grader till en krämig konsistens ca 1 - 1½ timme. Låt sedan svalna och skrapa bort ev. skum. Ställ i kylen, gärna under natten.
    4. Vid servering; strö över ett rikligt lager med socker och grilla portionsformarna högt uppe i ugnen i 250 grader, tills dom fått gyllen brun färg, OBS passa noga det går fort ibland.
    5. Täck varje form med hallon. Ät och bara njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben