Hallon & Mango glass

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Härligt somrig och god! Lätt att göra men det krävs en glassmaskin.

Ingredienser

  • 250 g frusna hallon/mango
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Ta fram de frusna bären och låt tina en stund. Vispa ägg och 1 dl av strösockret poröst, cirka 5 minuter. Tillsätt mjölken och sjud försiktigt i en kastrull tills smeten tjocknat, 5-7 minuter. Låt svalna. Häll resten av strösockret ½ dl på bären och vaniljsockret. Mixa med stavmixer för ett bra resultat! Häll i bärblandningen och grädden (den ska inte vispas!) i äggsmeten. Låt allt stå kallt en stund i kylen för bästa resultat. Häll smeten i glassmaskinen och följ anvisningarna till din modell.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Smoothie
    Enklaste sättet att göra frukosten både god och nyttig är att mixa en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben