Hallonbakelse

Serverar: 6 portioner

Kombinationen hallon och kola är gudomlig!

Ingredienser

  • 75 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mixade hallon
  • 0,5 dl mjölk
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Dulce de leche
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt och vispa sedan ner ägget. Blanda hallonpuré och mjölk och rör ner i smeten. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten. Vänt försiktigt ihop smeten. Ta fram en muffinsplåt eller sex aluminiumformar. Använder du plåten så smöra och sockra sex av formarna och häll sedan upp smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Låt svalna och gröp sedan ur mitten och fyll hela vägen upp och lite mer med dulce de leche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben