Halloncheescake

Serverar: 1 portioner

Ser våldig god ut

Ingredienser

  • Botten
  • 10 st ca 150 g krossade digestivekex
  • 75 gram Smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 200 gram färskost (t.ex Philadelphia)
  • 100 gram -200 g hallon (2-3 dl)
  • 0,5 dl hallonsaft (koncentrat)
  • 0,5 dl socker
  • 4 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Klä en rund form med avtagbar kant med bakplåtspapper eller plastfolie. Krossa kexen. Smält fettet i en kastrull och blanda med krossade kexen. Tryck ut till jämn botten. Vispa grädden. Mosa hallonen och mixa dem med socker och färskost. Vänd försiktigt ner i grädden. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 min. Värma upp hallonsaften i en kastrull. Tag upp gelatinbladen ur vattnet och låt vattnet rinna av. Lägg i gelatinet och låt smälta på svag värme. Låt saftblandningen svalna något och häll den sedan i hallonblandningen. Rör om försiktigt så att allt blandas. Fördela denna på botten Låt tårtan stelna minst 3-4 timmar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Annamittimaten 26 september 2009

    Super enkel att göra och verkligen jättegod

    flipper19 8 september 2011

    Verkligen supergod!

    angela09 12 november 2011

    Kan varmt rekomenderas! Strykande åtgång när den hamnade på bordet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben