Halloncheescake

Serverar: 10 portioner

Jag bara älskar cheescake

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g digestivekex , smulade
  • 120 g smör , smält
  • Fyllning
  • 1 st citron , rasp
  • 1 st vaniljstång , märgen
  • 110 g strösocker
  • 400 g färskost , BUKO Classic naturell rumstempererad
  • 200 g Kesella
  • 200 g crème fraiche , 34 %
  • 150 g ägg
  • Jordgubbsspegel
  • 200 g jordgubbar
  • 50 g hallon
  • 250 g aprikossylt
  • 2 g agar agar
  • Instruktioner

    1. 2 tårtor Botten Blanda kex med smör. Dela upp massan i två ringar (20 cm i diameter och 4 cm höga). Platta till ordentligt och baka i ugn på 190° 11-14 min.
    2. Fyllning Knåda in citron och vanilj i socker. Lös upp färskosten med vanilj- och citronsockret. Tillsätt Kesella och crème fraiche. Blanda ner ägg i omgångar utan att det blir klumpar. Fyll upp massan i det förgräddade skalen. Baka i ugn på 150° i ca 35 min tills massan stannat.
    3. Jordgubbsspegel Mixa bär och sylt slät i matberedare. Koka försiktigt upp massan. Låt agar agar svälla i vatten, och vispa ner i massan, låt koka upp igen.
    4. Montering Jämna av cheesecaken med en kniv. Fyll spegeln varm på den välkylda cheesecaken. Ställ i kyl tills spegeln har stelnat. Skär försiktigt ut cheesecaken och dekorera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Timpa 7 januari 2008

    Ser mkt god ut ^^ ska nog göra den nu

    frucaos 27 oktober 2008

    Mycket god, frisk och fräsch, och vacker att se på. Blir dock ganska tunt om man gör två tårtor - fyllningen blir inte mer än 1 cm hög, och det blir lite i minsta laget. Nästa gång ska jag halvera kexdegen och göra en tårta.

    marinkovic 17 januari 2009

    Hej Ursäkta min okunskap men vad är agar agar ???????????????????

    emmaothea 8 september 2011

    Hallo! Vad är agar? :)

    LillLydia 6 oktober 2011

    Agar agar är gelatin fast inte gjort på djur, :) hittas i lite mer välsorterade hälsokostbutekier.

    femmeter 17 april 2012

    kan man använda vanlig gelatin om man inte hittar agar agar ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben