Halloncheescake

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 4 timmar

Sött och gott.

Ingredienser

  • Botten
  • ca 150 g krossade digestivekex (ca 10 st)
  • 75 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphiaost
  • 100-200 g hallon
  • ½ dl socker
  • ½ dl hallonsaft
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Klä en rund form med avtagbar kant med bakplåtspapper.
    2. Mosa digestivekexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med kexen. Tryck ut i botten av formen.
    3. Vispa grädden. Mosa hallonen och mixa dem med socker och philadelphiaost. Vänd försiktigt ner i grädden.
    4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 min. Värm upp oblandad hallonsaft i en kastrull. Tag upp gelatinbladen ur vattnet och låt vattnet rinna av. Lägg i gelatinet och låt smälta på svag värme.
    5. Låt saftblandningen svalna lite och häll den i hallonblandningen. Rör om försiktigt så att allt blandas. Fördela denna på botten.
    6. Låt tårtan stelna runt 3-4 timmar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saramariap 14 februari 2009

    Mumsig.. perfekt till alla hjärtans dag

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben