Hallongrottor

Serverar: 25 portioner

Enkelt men supergott!

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl (ej special)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3,5 tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 200 g kallt smör
  • Fyllning
  • 1 1/4 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 200°C (varmluft) och ställ ut 25 muffinsformar på en plåt. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Skär matfettet i bitar och tillsätt i mjölblandningen. 3. Arbeta snabbt samman till en slät deg. (Du kan nu välja att kyla degen i ca 15 min för att den ska bli enklare att hantera senare) 4. Forma degen till 25 lika stora bollar och lägg i muffinsformarna. 5. Gör en fördjupning i mitten av varje kaka och lägg sedan hallonsylt i vardera fördjupning. 6. Grädda mitt i ugnen i ca 10min, låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben