Hallonkransar & Hallongrottor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

mycket enkelt recept som går hem hos både stora och små!

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör (eller margarin)
  • 1 dl fast hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
    3. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. låt gärna degen vila en liten stund i kylen då blir den lättare att hantera vid utbak.
    4. Forma degen till valnötsstora bollar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. För att göra kransarna;
    5. Rulla 8 små bollar i storleken av ringfinger nageln tryck ihop dem och droppa sylt i skårorna.
    6. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben