Hallonkransar & Hallongrottor
Serverar:
30 portioner
Tid:
30 minuter
mycket enkelt recept som går hem hos både stora och små!
Ingredienser
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
1 dl fast hallonsylt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. låt gärna degen vila en liten stund i kylen då blir den lättare att hantera vid utbak.
Forma degen till valnötsstora bollar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. För att göra kransarna;
Rulla 8 små bollar i storleken av ringfinger nageln tryck ihop dem och droppa sylt i skårorna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Liknande recept
Hallongrottor
4.2
25
6
Hallongrottor med kokos
4.3
40
7
Glutenfria Hallongrottor
4.5
25
Hallongrottor
25
Hallongrottor
4.7
24
11
Hallongrottor med kanel
4.2
30
5
Hallongrottor
4.4
25
3
Stora hallongrottor
4.9
12
23
Äppelgrottor
5
30 min
20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!