Hallongrottor

Serverar: 25 portioner

En riktig mumsig liten kaka.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör (måste vara smör för att få den knäckiga smaken)
  • 4 msk marsanpulver (kallrörd)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2½ dl mjöl
  • ¾ dl socker
  • Hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och marsanpulvret. Arbeta samman till en deg.
    2. Rulla degen till ca 25 bollar, som sätts i små pappers kakformar (småbrödsformar). Gör en fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt.
    3. Gräddas mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    epi 8 februari 2008

    Har receptet från min mormor så jag sätter ditt stjärnor. De är så lätt bakade gjorde dem ofta med barnen när de var små. De är också försvinnande goda.

    ulla_johan 16 mars 2008

    Glömde betygsätta hallongrottorna. Det blir 4+!/Ulla

    Annlis 7 juli 2008

    De här kakorna är jättegoda, brukar baka dem med jämna mellanrum. Har receptet sen innan. går att ha annan sylt eller cherrrybär i, blir också gott. Ha det bra.

    gladaerika 9 mars 2011

    väldigt goda hallongrottor!

    sadiashah 31 juli 2011

    Supergoda! tog dock jordgubbssylt eftersom det var det enda som fanns i skafferiet just nu :)

    Jackie97 8 augusti 2012

    Måste man ha formar till hallongrottor?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben