Hallongrottor - Rawfood

Serverar: 8 portioner

Hallongrottor är verkligen en klassiker. Här i Rawfood stil! Det kommer säkert att bli sylt över. Spara den och använd som topping på chiapudding eller chokladmousse. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Kakdeg
  • 3 dl cashewnötter
  • ½ dl mjuk kokosolja
  • ½ dl mesquite
  • 3 msk lönnsirap eller annan sötning t ex agavesirap
  • ½ tsk bourbonvanilj
  • 1 nypa salt
  • Hallonsylt
  • 1 dl hallon, färska eller frysta
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk chiafrön
  • Instruktioner

    1. Mixa samman ingredienserna till kakdegen i en matberedare. Forma 8 små kakor, för en grop i mitten i varje kaka. Tummen duger bra.
    2. Mosa ihop ingredienserna till sylten med en gaffel.
    3. Fyll hålen med kakorna med sylt. Ställ in kakorna i kylskåpet i ca 1 timme. Sedan är det bara att äta med god aptit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben