Hallongrottor är verkligen en klassiker. Här i Rawfood stil!
Det kommer säkert att bli sylt över. Spara den och använd som topping på chiapudding eller chokladmousse.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Kakdeg
3 dl cashewnötter
½ dl mjuk kokosolja
½ dl mesquite
3 msk lönnsirap eller annan sötning t ex agavesirap
½ tsk bourbonvanilj
1 nypa salt
Hallonsylt
1 dl hallon, färska eller frysta
1 msk agavesirap
1 msk chiafrön
Instruktioner
- Mixa samman ingredienserna till kakdegen i en matberedare. Forma 8 små kakor, för en grop i mitten i varje kaka. Tummen duger bra.
- Mosa ihop ingredienserna till sylten med en gaffel.
- Fyll hålen med kakorna med sylt. Ställ in kakorna i kylskåpet i ca 1 timme. Sedan är det bara att äta med god aptit.
Liknande recept
Kommentarer (0)