Hallonmuffins med vaniljsmaksatt crème fraiche
Serverar:
8-10 portioner
Med levande blommor i.
Ingredienser
250 g smör, smält
250 g socker
6 st ägg
100 g mandelmjöl
200 g vetemjöl
2 msk bakpulver
200 g hallon
2 1/2 dl crème fraiche
1 vaniljstång, märgen
1 knippe ätbara blommor, t ex penséer
Instruktioner
Rör smör och socker. Blanda ner äggen ett i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, och bakpulver och vispa ner det i smeten. Vänd ner hallonen.
Klä 8-10 muffinsformar med bakplåtspapper för att få det att se ut som på bilden. Fördela smeten i dem.
Grädda vid 200 grader i 15-20 minuter.
Vispa créme fraiche med innanmätet på vaniljstången och vänd ner blommorna.
Servera créme fraichen till muffinsen och dekorera med hallon.
Liknande recept
Crème fraiche paprika/chili bacon och spaghetti
4.7
4
2
Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche
4.7
6
247
Fisk med täcke av creme fraiche och senap
4.7
1 h
4
5
Råstuvad potatis med crème fraiche
4
4
1
Kokta rödbetor med Crème fraiche.
5
4
1
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Kyckling i crème fraiche
4
2
1
Enkel fiskgratäng med crème fraiche
4.7
35 min
4
4
Skinksås med crème fraiche och gröna ärtor
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!