Hallonmuffins med vaniljsmaksatt crème fraiche

Serverar: 8-10 portioner

Med levande blommor i.

Ingredienser

  • 250 g smör, smält
  • 250 g socker
  • 6 st ägg
  • 100 g mandelmjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 200 g hallon
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 1 vaniljstång, märgen
  • 1 knippe ätbara blommor, t ex penséer
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker. Blanda ner äggen ett i taget. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, och bakpulver och vispa ner det i smeten. Vänd ner hallonen.
    2. Klä 8-10 muffinsformar med bakplåtspapper för att få det att se ut som på bilden. Fördela smeten i dem.
    3. Grädda vid 200 grader i 15-20 minuter.
    4. Vispa créme fraiche med innanmätet på vaniljstången och vänd ner blommorna.
    5. Servera créme fraichen till muffinsen och dekorera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben