Hallonpaj med choklad

Serverar: 4-6 portioner

Choklad i smulpaj? Visst! Ihop med hallon passar det utmärkt! Servera med vaniljglass eller grädde!

Ingredienser

  • 125 g smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,75 dl rårörssocker
  • 100 g blockchoklad
  • 4 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
    2. Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
    3. Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men sparar två matskedar.
    4. Täck hallonen med mjölblandningen och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
    5. Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljumme eller varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sebbemorsa 22 mars 2009

    Jättegod och enkel att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben