Hallonpaj med mörk choklad

Serverar: 8 portioner

Jag har aldrig testat den här pajen själv, men den verkar jättegod. Om någon testar den skriv gärna en kommentar.

Ingredienser

  • ca 400 g hallon
  • ca 1 msk strösocker
  • 150 g smör/margarin
  • 4 msk strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 1/4 dl havregryn
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Lägg smör, socker, mjöl, havregryn, sirap och vaniljsocker i en matberedare och kör snabbt ihop till en smulig massa. Det går lika bra med en bunke och sedan knåda med händerna.
    2. Blanda hallonen med sockret och lägg dem i en pajform. Smula över degen.
    3. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 25 min, eller tills den fått lagom med färg. Lägg på den hackade chokladen direkt när den tagits ut ur ugnen.
    4. Serveras ljummen eller kall med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    suss_b 23 maj 2010

    Håller med! Den låter riktigt smaskig! Jag tror att det skulle va jättegott med vit choklad eller ta 50/50 vit och mörk :)

    JennySilver 23 maj 2010

    Det skulle nog vara gott att blanda både vit och mörk choklad, men då ska man nog minska ner på sockret lite för vit choklad är ganska söt.

    JennySilver 27 maj 2010

    Jag har ändrat måttet för strösocker.

    JennySilver 14 juni 2010

    Jag har fått godkännande av upphovsmannen till bilden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben