Hallonpaj med dadlar

Serverar: 1 portioner

390 kcal per portion. 7 % protein, 46 % fett, 47 % kolhydrater.

Ingredienser

  • ½ dl hasselnötter
  • 2 fikon, blötlagda
  • 2 dadlar
  • 2 tsk honung
  • 1 nypa salt
  • Blötläggningsvatten från fikonen
  • 2 dl hallon, eller mer efter smak
  • Instruktioner

    Kör hasselnötter i matberedaren tills de har finfördelats. Lägg i fikon, dadlar, honung och salt. Kör igen tills det har blivit en deg. Späd med lite av blötläggningsvattnet från fikonen, om det behövs. Tryck ut degen på ett fat. Lägg på rikligt med hallon. Servera gärna med päroncashewgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben