Nyp snabbt ihop ingredienserna till mördegen. Låt helst degen vila en stund i kylskåp innan nästa steg. Kavla ut degen och klä den i tartelettformar (små pajformar). För att degen inte ska svälla upp, lägg bakpapper ovanpå varje och fyll med torkade ärter. Grädda i ugnen vid 175° ca 20 min.
Vispa under tiden samman ingredienserna till vaniljkrämen och ställ in i kylen.
Ta loss tarteletterna från formen medans de fortfarande är något varma. Ställ dem sedan att svalna.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp dem utan att krama ur vattnet, smält dem sedan i vattenbad eller i en kastrull på lägsta värme. Häll på 2 dl upphettat vatten, häll i sockret och rör om tills det löst sig.
Lägg ett lager kräm i botten på tarteletterna när de svalnat. Täck med hallon och häll på gelén upp till kanten. Ställ in i kylen tills de stelnat.