Hallontartelett

Serverar: 6 portioner

Supergott. Gjort denna med skogshallon.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 60 g strösocker
  • 120 g smör
  • 180 g vetemjöl (3dl)
  • Kräm
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl vaniljsåspulver
  • Gelé
  • Ca 100 g hallon
  • 2 dl vatten
  • 3 gelatinblad
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Nyp snabbt ihop ingredienserna till mördegen. Låt helst degen vila en stund i kylskåp innan nästa steg. Kavla ut degen och klä den i tartelettformar (små pajformar). För att degen inte ska svälla upp, lägg bakpapper ovanpå varje och fyll med torkade ärter. Grädda i ugnen vid 175° ca 20 min.
    2. Vispa under tiden samman ingredienserna till vaniljkrämen och ställ in i kylen.
    3. Ta loss tarteletterna från formen medans de fortfarande är något varma. Ställ dem sedan att svalna.
    4. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp dem utan att krama ur vattnet, smält dem sedan i vattenbad eller i en kastrull på lägsta värme. Häll på 2 dl upphettat vatten, häll i sockret och rör om tills det löst sig.
    5. Lägg ett lager kräm i botten på tarteletterna när de svalnat. Täck med hallon och häll på gelén upp till kanten. Ställ in i kylen tills de stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben