Fina franska hallontarteletter

Serverar: 6-8 portioner

Krämen på malen mandel, socker, ägg och smör kallas "frangipane" och är mycket vanlig i desserter och bakverk i Frankrike. Ur Allers nr 25-26/11.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 100 g socker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 3-4 msk hallonsylt
  • 1 pkt (4 st) färdiga pajskal, finns i frysdisken
  • 1½ dl crème fraiche
  • 100 g färska hallon
  • Några kvistar citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i matberedare tillsammans med 1 msk av sockret till ett fint mjöl. Häll i en skål och rör ihop med resten av sockret, smöret och ägget.
    2. Bred ut knappt 1 msk sylt i botten på varje pajskal. Bred över 1-2 msk mandelkräm. Fördela resten av sylten över krämen och avsluta med resten av mandelkrämen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sylten ska bubbla litet och ytan få en aning färg. Låt pajerna svalna.
    3. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Vänd försiktigt ned hallonen och blad av citronmeliss.
    4. Dela pajerna på mitten och servera med hallon-crème fraichen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben