Hallontarteletter med citronyoghurt

Serverar: 20 portioner

Små läckra bärtarteletter med hallon.

Ingredienser

  • 20 portionsformar i aluminium
  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 50 g sötmandel, skållad
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, rivet skal
  • 250 g hallon
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 C
    2. Lägg vetemjöl, strösocker, mandel, smör och ägg i matberedaren med kniven monterad. Mixa samman tills en boll bildas.
    3. Dela degen i 20 bitar. Tryck ut degbitarna i formarna och ställ dem i kylen 1 timme. Nagga bottnarna med gaffel och grädda dem, ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
    4. Blanda yoghurt och citronskal och lägg i formarna. Lägg hallonen ovanpå. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben