Hallontartelett

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Låter också jättegott har inte prövat än.

Ingredienser

  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ msk socker
  • 50 g smör
  • 1 uppvispat ägg
  • Vaniljkräm
  • 2 dl standard mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 ½ tsk äkta vaniljsocker
  • Bärtopp
  • 1 gelatinblad
  • 3/4 dl hallonsaft osockrad,utspädd till hälften
  • 5 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda havregryn,mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt ägget,arbeta ihop till en deg.
    3. Kavla ut mellan två smörpapper eller plastfolie. Klä en pajform med degen och låt vila minst 30 min i kylen. Nagga botten med en gaffel och grädda i mitten på ugnen i 12-15 min.
    4. Vaniljkräm: Blanda mjölk,äggulor,socker och maizena i en kastrull. Värm på medelvärme under vispning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Låt svalna och rör ner vaniljsockret. Bred krämen på den avsvalnande pajskalet.
    5. Bärtopp: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
    6. Värm saften i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och smält den i saften. Låt gelén kallna men inte stelna. Lägg bären snyggt i pajskalet,pensla gelén över. Låt stelna.
    7. Servera gärna med lite vispad grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annica_johansson 20 augusti 2009

    Hej ! Har nu rättat till 1 1/2 dl vetemjöl istället för 1 1/1 dl

    annica_johansson 20 augusti 2009

    Det sår i receptet att det ska vara 3/4 röd saft och sedan utspädd till hälften,måste ju menas att man ska späda den med 0,35 dl vatten vattten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben