Hallontiramisu med citronkräm

Serverar: 8-10 portioner

Klassiker i ny tappning. Kanske en ny sommarfavorit?

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • ¾ dl socker + 1 msk
  • 500 g mascarpone
  • 200 g savoiardikex
  • 5 msk limoncello (likör)
  • Citronkräm
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal och saft av 2 citroner
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 200 g hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med citronkrämen. Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
    2. Vispa grädden med 1 msk socker. Den ska vara ganska hård. Vispa äggulor och resten av sockret vitt och krämigt.
    3. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget och rör om till en fluffig kräm.
    4. Häll upp lite limoncello i en skål och doppa båda sidorna av savoiardikexen snabbt i likören. Doppa försiktigt, de ska inte bli genomblöta.
    5. Lägg kexen i botten av några fina glas ellr i en stor form.
    6. Skeda över lite av citronkrämen och fortsätt med ett lager av mascarponekrämen.
    7. Lägg på några hallon och fortsätt sedan varva kex, citronkräm, mascarponekräm och hallon.
    8. Avsluta med ett lager kräm och toppa med hallon. Ställ in i kylen och låt stå minst 1 timme innan servering. Ta ut tiramisun och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jennyjac 29 oktober 2011

    Hej, Jag undrar hur många ägg man ska använda sig av totalt i detta receptet? Först ska man blanda i äggen (tre?) i citronkrämen? Och sen i mascarponekrämen ska man bara ha äggulor, hur många då? Tacksam för snabbt svar. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben