Hamburgare med ädelostaioli

Serverar: 4 portioner

Enkelt- "vanliga" burgare på nötfärs smakpiffas med ädelost och saltgurka. 550 kalorier per portion 37 g fett 34 g protein 20 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500g nötfärs
  • 1 äggula
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 cornichons
  • Ädelostaioli
  • 100 g ädelost, tex. kvibille
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, äggula, salt och peppar i en bunke. Forma till fyra burgare. Grilla dem 3 minuter per sida. Skölj salladen, skölj och skiva tomaten. Skala och skiva löken.
    2. Ädelostaioili: Mosa osten med en gaffel i en skål. Skala och finhacka vitlöken, tillsätt den. Tillsätt majonnäs, salt och peppar.
    3. Grilla brödet lätt och lägg ihop emd sallad och burgare. Toppa med aioli, tomater, lök och cornichons.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben