Hamburgare med avokadokräm

Serverar: 4 portioner

En riktigt mättande hamburgare med både kött och avokadokräm. 532 kalorier per burgare 34 g fett 29 g protein 26 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 avokador
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • Servering
  • 2 salladslökar
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 msk ketchup
  • ½ påse babyspenat á 80g
  • Instruktioner

    1. Forma färsen till fyra burgare, salta och peppra. Stek burgarna i oljan 3 minuter per sida.
    2. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mixa dem med citronjuice i en stavmixer. Smaka av med pressad vitlök och salt.
    3. Skölj och skiva salladslöken tunt, skölj och skiva tomaterna. Halvera bröden och fyll med ketchup, spenat, tomat, burgare, avokadomos och salladslök. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben