Hamburgare med röksmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Superläckra hamburgare! Smakar som på restaurang! Liquid smoke finns i livsmedelsaffären.

Ingredienser

  • 800 g fin nötfärs
  • Ca ½ tsk liquid smoke (rökessens)
  • 2 ägg
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Tabasco
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Cheddarost
  • 4 st stora hamburgerbröd
  • Ruccolasallad
  • Bifftomat
  • Gul lök
  • Hamburgerdressing eller BBQ sås
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärsen med Liquid smoke, ägg, pressad vitlök, tabasco, salt och peppar. Det räcker med 4-5 "stänk" av tabascon. Forma färsen till 4 lika stora burgare. Strö över ytterligare lite salt och peppar på varje sida. Stek eller grilla på medelhög temp, anpassa tiden till hur ni vill ha erat kött. Burgarna är godast när de är "medium".
    2. När de är nästan klara, lägg på en skiva ost på varje burgare och låt smälta lite. Montera ihop godingarna med bröd, sallad, skivad tomat, lök och dressing/BBQ-sås. Servera med coleslaw och hemmagjorda pommes. Eller varför inte nachos och guacamole?

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben