Hamburgare på högrev och sidfläsk med fetaoströra, picklad rödlök och BBQ.sås

Kombinationen högrev och sidfläsk i dina hamburgare är en riktig fullträff. Saftiga och med fint rökig smak gör de succé på grillen!

Ingredienser

  • 600 g mald högrev
  • 200 g rökt sidfläsk, om du köper på bit i matbutiken är ett tips att lägga den 1 timme i frysen och sedan riva fläsket på det grövsta på rivjärnet. Köper du över disk kan du be att få det malt
  • Salt
  • Peppar
  • Fetaoströra
  • 200 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ klyfta vitlök, riven eller pressad
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 1 liten rödlök
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • Servering
  • 4 hamburgerbröd
  • Några salladsblad
  • Några skivor gurka
  • 4 skivor äpple i skivor
  • BBQ-sås
  • 2½ dl tomatsås, t ex Mutti
  • 1 msk worcestershire sås
  • 1-2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk farinsocker
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål. Koka upp ättika, socker och vatten och häll över rödlöken. Ställ svalt.
    2. Mosa samman ingredienserna till fetaoströran med en gaffel. Ställ svalt.
    3. Mät upp alla ingredienser i en kastrull till BBQ-såsen och låt sjuda på medelhög värme ett par minuter. Smaka av med salt. Ställ åt sidan och låt svalna.
    4. Blanda högrevsfärsen med sidfläsket. Salta och peppra och forma till 4 stora biffar. Grilla på båda sidorna till önskad stekgrad, gärna lite rosa i mitten.
    5. Montera dina burgare med bröd, sallad, en skiva äpple, gurka, fetaoströra och picklad rödlök. Toppa med BBQ-sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben