Hasselnötsglass

Serverar: 4 portioner

Har du bråttom kan du ta färdiga persikor på burk.

Ingredienser

  • 4 färska nektariner eller persikor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • Hasselnötsglass
  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Halvera frukten och skär försiktigt loss kärnan med en liten kniv om den inte lossnar lätt.
    2. Koka upp socker, vin och vatten och lägg i persikorna. Koka 10-15 minuter beroende på mognad och storlek. De ska vara mjuka men inte sönderkokta. Låt dem svalna i lagen. Dra av skalet och kyl dem gärna.
    3. Hasselnötsglass: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelstark värme 5-10 min. Skaka pannan under tiden och passa så att nötterna inte bränns. Gnid av löst skal i en torr handduk.
    4. Finhacka nötterna i matberedare.
    5. Strax före serveringen: Tillsätt glassen i bitar och kör samman tills allt blandat sig. Skeda upp glassen i kulor direkt på persikorna eller servera glassen i en skål vid sidan om. Glassen kan också göras heltfärdig i förväg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben