Har du bråttom kan du ta färdiga persikor på burk.
Ingredienser
4 färska nektariner eller persikor
1 dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
Hasselnötsglass
1 dl hasselnötter
1/2 l vaniljglass
Instruktioner
- Halvera frukten och skär försiktigt loss kärnan med en liten kniv om den inte lossnar lätt.
- Koka upp socker, vin och vatten och lägg i persikorna.
Koka 10-15 minuter beroende på mognad och storlek.
De ska vara mjuka men inte sönderkokta. Låt dem svalna i lagen. Dra av skalet och kyl dem gärna.
- Hasselnötsglass:
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på
medelstark värme 5-10 min. Skaka pannan under tiden och passa så att nötterna inte bränns. Gnid av löst skal i en torr handduk.
- Finhacka nötterna i matberedare.
- Strax före serveringen:
Tillsätt glassen i bitar och kör samman tills allt blandat sig. Skeda upp glassen i kulor direkt på persikorna eller servera
glassen i en skål vid sidan om.
Glassen kan också göras heltfärdig i förväg.
Liknande recept
Kommentarer (0)