Hasselnötsglass

Serverar: 6 portioner

Hasselnötter är gott till mycket... här i glass i strutar

Ingredienser

  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 50 g nougat
  • 3 dl vispgrädde
  • våffelstrutar
  • 75 g mörk choklad
  • 1 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll sockerlagen över under vispning. Sjud över vattenbad under vispning tills krämen tjocknar. Lägg i nougaten i bitar och låt smälta. Vispa grädden och vänd ner. Frys in i 4 timmar. Smält chokladen och pensla kanten på strutarna. Strö på hackade nötter och låt stelna. Skopa upp glassen och lägg i strutarna. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben