Hasselnötsglass

Serverar: 4-5 portioner

Så här gör man hasselnötsglass!

Ingredienser

  • 100 g hasselnötskärnor, rostade och skalade
  • 3 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 1 dl (75 g) strösocker
  • 3 droppar vaniljessens
  • 1 ¾ dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Tag ev. undan några nötter till garnering; mal resten grovt.
    2. Häll mjölken i en kastrull och värm den till precis under kokpunkten. Vispa äggulor, socker och vaniljessens tills blandningen är blekt gul, rör då ner mjölken, litet i taget. Rör i de malda nötterna.
    3. Häll upp i en ren kastrull och värm försiktigt under omrörning tills blandningen är tjock nog att täcka baksidan av en sked; den får inte koka.
    4. Lägg på ett lock och låt stå tills blandningen är kall, rör om då och då.
    5. Vänd ner den vispade grädden i äggkrämen. Fördela den på portionsskålar som tål frysen, täck över dem och frys tills glassen stelnat.
    6. Ställ skålarna i kylskåpet 1 timme innan glassen skall serveras så att den blir lagom mjuk. Garnera ev. med nötter. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben