Hasselnötsmaräng med mango och apelsin

Serverar: 8-10 portioner

Budapestrulle i ny tappning. Kanske en ny favorit.

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 paket fryst mango 250 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Kör nötterna snabbt i en matberedare till ett fint pulver eller mal i kvarn. Blanda nötter och mjöl.
    2. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa vidare till en tjock marängsmet. Vänd försiktigt ner nötblandningen i marängvispet. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.
    3. Grovhacka mangon. Vispa grädde och socker ganska hårt. Blanda försiktigt grädde, crème fraiche, mango och apelsinskal.
    4. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan.Låt ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i pappret. Ställ kallt ca 2 timmar. Sikta över lite florsocker strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben