Hasselnötsmuffins

Serverar: 12 portioner

Annorlunda muffins med mycket nötsmak.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 st ägg eller 3 om äggen är små
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g hasselnötsmassa eller malda hasselnötter
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl mjölk (minst 3 %)
  • Fyllning
  • 100 g Odense nougat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker, tillsätt övriga ingidienser och blanda väl, häll upp i muffinsformar till hälften. Skär stavar av nougaten och tryck ner i mitten. In i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
    2. Serveringsförslag Äts som dessert ihop med vaniljgrädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben