Hasselnötsmuffins med ingefärscréme

Fantastiska muffins med nötter och ingefärscréme.

Ingredienser

  • 11/2 dl strösocker
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 ägg
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 11/4 dl mjölk
  • 1 påse Dr. Oetker hackade Hasselnötter
  • 1/2 dl Dr. Oetker Krokan-strössel (eller hasselnötter)
  • Topping
  • 125 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk torkad ingefära
  • Dr. Oetker Krokan-strössel och Jordgubbskulor
  • Instruktioner

    1. Rör socker och smör vitt. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken.
    2. Tillsätt nötterna och fyll muffinsformar 2/3. ( Helst "amerikanska" formar som är lite stabilare.)
    3. Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 25 minter för stora och 20 minuter för de mindre.
    4. Rör ihop färskost, honung och ingefära och fördela på muffinsen. Dekorera med hasselnöt, krokan och jordgubbskulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben