Palsternacka- och hasselnötsmuffins

Morotskaka är mycket populärt men få har tänkt tanken att använda palsternacka på samma sätt.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 125 g socker
  • 2 ägg
  • 125 g vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 liten skalad, finriven palsternacka
  • 100 g hackade, rostade hasselnötter
  • Cream cheese-glasyr
  • 300 g philadelphiaost
  • Finrivet skal och saft från 1 citron
  • 3-4 msk florsocker
  • Garnering
  • 100 g hackade och rostade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 190 grader. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg och sikta ned mjöl och kanel. Rör till en slät smet. Rör sedan ned palsternackan och hasselnötterna. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka mitt i ugnen i 15-18 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem och lägg dem på galler för att svalna.
    2. Glasyr: Rör philadelphiaosten mjuk, rör sedan ned citronskal och saft. Blanda ned florsocker efter smak.
    3. Bred ut glasyren på muffinsarna och garnera med de hackade hasselnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben