Hasses nötrulle

Serverar: 10 portioner

Det här är en ljuvlig rulltårta som passar alla tillfällen. Hasselnötterna gör kakan saftig och god. Servera rulltårtan som den är eller med en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl standardmjöl
  • Fyllning
  • 1½ dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Gör bottnen. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem till ett fint pulver i en matberedare med kniven isatt.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och 1/3 av de malda hasselnötterna. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
    3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda 5-7 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet och strö resten av de malda nötterna på det.
    4. Stjälp upp kakan på bakplåtspapperet och dra försiktigt bort det övre papperet. Lossnar det inte kan du pensla med kallt vatten och försöka igen, ev kan man ta lite potatismjöl i smeten (då brukar det lossna lättare).
    5. Täck kakan med ugnsplåten eller en lätt fuktad handduk under tiden som den svalnar.
    6. Gör fyllningen. Koka upp grädden på svag värme. Hacka chokladen i mindre bitar. Rör ner choklad och vaniljsocker i grädden. Rör tills chokladen smält och ta sedan bort kastrullen från värmen.
    7. Rör om då och då under tiden som krämen svalnar. Bred chokladkrämen över bottnen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben