Hasses fläskfilélåda

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

En rätt från det glada 80-talet uppkallat efter min pappa som ofta lagade den. Paprikahacket kan med fördel förberedas redan på förmiddagen så att det får stå och dra ihop sig men självklart går det bra att göra allt samtidigt.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 6 portioner ris
  • 2 gula lökar
  • 6 paprikor i olika färger
  • 800 g skivade champinjoner (2 burkar)
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Ost (riven eller skivad)
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken i centimeterstora bitar. Skölj och hacka paprikan i lika stora bitar. Häll av spadet från champinjonerna och blanda alltsammans i en bunke. Täck med plastfolie och ställ i kyl några timmar om du inte ska tillaga det på en gång.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och lägg i botten på en ugnsfast form, klicka ev. över lite smör. Stek paprikahacket i smör tills det är mjukt och har fått lite färg, stek i omgångar om det blir för mycket i pannan. Salta och peppra och lägg över riset.
    4. Skiva köttet och stek i smör. Salta och peppra och lägg ovanpå riset och paprikahacket. Lägg över ost, riven eller skivad, och ställ in i ugnen ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
    5. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben