Hasses vilda falugryta

Serverar: 4 portioner

Super gott till ris, men går att serva till potatis eller pasta också.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 1-2 msk smör
  • 1 burk kantareller eller motsvarande mänd annan svamp
  • 1 morot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatspad
  • 1 msk tomatpure
  • 5 enbär
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk timjan
  • 2-3 dl oxbuljong (tärning)
  • Lite nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tärna korven och hacka löken. Bryn i smör. Blanda ner svamp och moroten skuren i små tärningar. rör ner grädde och tillsätt svamp, tomatpuré, enbär och örtkryddor.
    2. Späd efterhand med buljong till lagom konsistens. Låt grytan sakta puttra under lock 10-12 minuter.
    3. Servera till Potatis, pasta eller ris. Servera gärna också en grönsallad och inlagd gurka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matlagerskan 12 mars 2009

    ja denna var ju super god. hela familjen gillade den "gamla vanliga falukorven!!" Lite tillspetsad med en massa goa kryddor. enbär timjan rosmarin, senap gjorde susen.. tack för receptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben