Havrebröd med blåbär och mandel

Serverar: 6-8 portioner

Torkade blåbär och mandel ger en härlig smak till matbrödet.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl fiberhavregryn
  • ca 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1-1½ dl hel mandel
  • Pensling
  • Ägg
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olja, fiberhavregryn och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg. Blanda i blåbär och mandel mot slutet. Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
    2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 6-8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i en smord mjölad muffinsplåt eller på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben