Havrecheesecake med vit choklad och lime

Serverar: 8 portioner

En ljuvlig färskostkräm på vit choklad med lime fyller det knapriga pajskalet av hasselnötter. En lättlagad cheesecake.

Ingredienser

  • 200 g havrekakor med mandel eller nötter
  • 50 g hasselnötter
  • 100 g smält smör
  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • ½ krm vaniljpulver
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kakor och hasselnötter i en mixer och kör dem till fina smulor. Tillsätt smöret och mixa till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i botten av en form som är 22 cm i diameter. Grädda i ugnen tio minuter tills pajskalet är gyllene. Låt svalna.
    2. Vispa ihop färskost, socker, limeskal, limesaft och vaniljpulver med elvisp i en skål till en fluffig smet.
    3. Hacka chokladen grovt. Hetta upp 1 dl grädde i en gryta tillsammans med chokladen. Värm på svag värme under omrörning tills chokladen har smält. Rör ner chokladen med en fin stråle i färskostsmeten.
    4. Vispa resten av grädden hårt och vänd ner den i smeten. Häll smeten i pajskalet och låt stå i kylen i minst två timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben