Havreflarn med chokladsmörkräm

Serverar: 40-50 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Riktigt goda havreflarn med chokladsmörkräm

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 150 g smält smör
  • ½ dl grädde
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Chokladsmörkräm
  • 75 g mjukt smör eller margarin
  • 1 ½ dl siktat florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ - 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser. Lägg teskedsstora klickar av smeten, med stora mellanrum, på en smord plåt eller på bakplåtspapper. 6 klickar/plåt.
    2. Grädda i 175 C i ca 8 minuter eller tills flarnen är svagt ljusbruna. Låt dem svalna i några minuter.
    3. Chokladsmörkräm Rör smöret smidigt (kan micras i några sek). Tillsätt övriga ingredienser och rör krämen slät.
    4. Bred på krämen mellan två kakor.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    40
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben