Havrekaka med äppelpassion
Havre ger smak och gör kakan saftig tillsammans med äpplena. Yoghurt ger litet extra syra och passionsfruktens kärnor ger en spännande knaprighet åt kakan. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller kall till kaffet.
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 passionsfrukter
2 dl vetemjöl
2 3/4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1½ dl honungsyoghurt
3-4 äpplen i tunna klyftor
1 msk socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om väl efter varje ägg. Dela passionsfrukterna, skrapa ur och tillsätt fruktköttet. Blanda vetemjöl, havregryn och bakpulver och arbeta in det i smeten tillsammans med yoghurten. Häll smeten i formen och släta till ytan.
- Stick ned äppelklyftorna i smeten och strö över 1 msk socker. Grädda kakan på nedersta falsen ca 55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr.
Liknande recept
Kommentarer (0)