Havrekaka med nougat

Havre och nougat. Mums!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 4 ½ dl havregryn
  • 1 msk mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • Garnering
  • 100 g nougat
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet.
    2. Blanda samman havregryn, mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap.
    3. Tillsätt margarinet.
    4. Bred ut smeten i en smord långpanna.
    5. Grädda i 10 min.
    6. Skiva nougaten med osthyvel.
    7. Skär kakorna i rutor, låt stå kallt

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Veronipepperoni 15 maj 2013

    Hur många grader ska ungnen vara på? Jag gissade på 175 och kakorna blev jättegoda så annars går det också! :) Tack för bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben