Havrekakor

Serverar: 12 portioner

Tid: 25 minuter

Klassiska småkakor som går snabbt och lätt att göra.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg.
    2. Rulla ut degen och dela den i 40 bitar. Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem på smörpapper på en plåt.
    3. Tryck till kakorna med en gaffel. Sätt in i ugn och baka kakorna cirka 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    emaxen 3 januari 2009

    De var väldigt lättbakade och goda, kommer att bakas flera gånger.

    Skruttan-pluttan 8 mars 2009

    Goda och lätta att göra, tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben