Havrekakor

Serverar: 40 portioner

Goda havrekakor som bakas med råsocker flor.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 3 dl Dansukker råsocker flor
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och florsocker mjukt och smidigt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg. Rulla degen till kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck till lätt med en gaffel.
    2. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 10 minuter.
    3. Förvara torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    compe 1 november 2008

    de var jätte goda men mina kakor blev lite ojämna i form fast jag rulla de till samma form men goda blev en 4 av mig

    zonale 12 augusti 2009

    Tummen upp för Råsocker Flor...Kakorna flöt ut så de blev tunna, spröda och samtidigt lite knäckiga. Godare än mitt gamla recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben