Havrekakor med apelsin

Serverar: 80 portioner

De här havrekakorna med apelsinsmak är väldigt möra och läckra. Grädda dem gärna på bakplåtspapper, då blir det lättare att lossa dem från underlaget.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl havregryn
  • 1 ägg
  • Saft av 1 - 2 apelsiner eller 1 dl apelsinjuice
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull och häll sedan över det i en degbunke. Tillsätt socker, vaniljsocker, havregryn och ägg. Blanda alltsammans väl. Rör ned apelsinsaft eller juice. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt detta till smeten.
    2. Täck plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på ca 5 cm avstånd från varandra. Kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda i 200° ca 10 minuter eller tills kakorna är ljusbruna och verkar färdiggräddade.
    3. Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du lossar dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben