De här havrekakorna med apelsinsmak är väldigt möra och läckra. Grädda dem gärna på bakplåtspapper, då blir det lättare att lossa dem från underlaget.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
3 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
6 dl havregryn
1 ägg
Saft av 1 - 2 apelsiner eller 1 dl apelsinjuice
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull och häll sedan över det i en degbunke. Tillsätt socker, vaniljsocker, havregryn och ägg. Blanda alltsammans väl. Rör ned apelsinsaft eller juice. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt detta till smeten.
- Täck plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på ca 5 cm avstånd från varandra. Kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda i 200° ca 10 minuter eller tills kakorna är ljusbruna och verkar färdiggräddade.
- Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du lossar dem.
Liknande recept
Kommentarer (0)