Havrekakor med blåmögelost

Njut dem rakt upp och ned eller med en skiva av din favoritost ovanpå.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1msk råsocker, strö
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 125 g osaltat smör
  • 50 g blåmögelost
  • 2 - 3 msk mjölk
  • Vatten till pensling
  • Instruktioner

    1. Ger 12 kakor
    2. Värm ugnen till 175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ta undan 2 msk havregryn. Blanda resterande havregryn med övriga torra ingredienser i en bunke. Tillsätt och arbeta in smöret och hälften av mögelosten till en smuldeg. Tillsätt mjölken i små omgångar och arbeta ihop till en smulig men sammanhängane deg. Knåda samman resterande ost och havregryn i en separat skål.
    3. Kavla ut degen 3 mm tunn på en lätt mjölad arbetsyta. Ta ut runda kakor, 6 cm i diameter, med mått och lägg dem på plåtarna. Pensla med vatten och fördela ost och havreblandningen ovanpå. Grädda kakorna gyllene i 15 - 20 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg över kakorna på galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben