Havrekakor med crunch

Serverar: 14 portioner

Havrekakor med choklad/crunchig touch.

Ingredienser

  • 2 dl Kellogg´s coco pops crunchers
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl fullkornsmjöl
  • ½ dl socker
  • 80 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
    2. Lägg 30 g coco pops crunchers i en fryspåse. Krossa dem ordentligt med en brödkavel och blanda dem med havregryn, bakpulver och siktat mjöl i en skål.
    3. Smält smör och socker i en stor kastrull på låg värme. Rör hela tiden tills sockret nästan har smält. Ta kastrullen från plattan och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop smeten ordentligt med en träslev. Smeten ser kanske fet ut, men det ska vara så.
    4. Rulla smeten till kulor, ca 1 msk per kaka. Placera dem med lite mellanrum på bakplåten och tryck försiktigt på dem så att de plattas till lite grann. Dekorera dem med de resterande coco pops crunchers. Pressa ner dem lätt så att kakorna blir ca 7 cm i diameter.
    5. Sätt bakplåten överst i ugnen och grädda ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
    6. Låt småkakorna stå kvar på bakplåten i 5 minuter innan du lägger dem på ugnsgaller för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben