Havrekakor med extra gott i

Serverar: 35-40 portioner

Dessa kakor är försvinnande goda hemma hos oss. Ett glas mjölk och en kaka är fantastiskt gott tycker vi.

Ingredienser

  • 350 g vetemjöl
  • 280 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 400 g havregryn
  • 1 dl vatten
  • 4 tsk bakpulver
  • 200 g socker
  • 1 tsk salt
  • 500 g mörk hackad choklad
  • 150 g russin
  • 100 g hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingerdienserna först tills de blir som smulor. Ta nu i sirap,vatten och russin och blanda detta till en deg. Avsluta med att blanda i nötterna och chokladen.
    2. Rulla degen till 2 rullar och låt rullarna vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
    3. Värm ugnen till 200 grader.
    4. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor som du lägger på bakplåtar klädda med bakplåtspapper..
    5. Sätt in plåten i den 200 grader varma ugnen och sänk till 175 grader efter att du satt in plåten. Stek kakorna i ca 10-15 minuter. Låt kakorna sedan svalna på ett ugnsgaller.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben