Havrekakor med pumpakärnor, choklad och russin

Serverar: 35 portioner

Knapriga cookies fyllda med godsaker. En variant på chocolate chip cookies.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 ½ dl farinsocker
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa smör, farinsocker, socker samt vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör mellan varje. Blanda ner havregryn.
    3. Blanda mjöl, bikarbonat, salt, pumpakärnor och russin i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den i smeten. Låt degen vila i ca 15 minuter.
    4. Forma runda platta kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben