Havrekakor med russin

Serverar: 30-40 portioner

Alla som provat dom har gillat dom!

Ingredienser

  • 250 g flytande margarin
  • 3 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl russin
  • 5 dl vetemjöl
  • (rivet skal av en halv apelsin)
  • Instruktioner

    Rör matfett och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och bakpulver och rör till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin, (apelsinskal) och vetemjöl och blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten på bakplåts papper, inte för tätt eftersom de kan flyta ut. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 8-10 minuter eller i varmlufts ugn på 175 grader i ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben